Patricia Wallner

Patricia WalnnerPatricia Wallner si-a inceput activitatea in pedagogia Montessori in 1970 si in prezent este un adult care vorbeste parintilor si educatorilor pe baza propriei sale experiente cu cei mici, la clasa, vreme de aproape 2 decenii. Vorbeste cu educatorii si parintii prin prisma copiilor.

A absolvit cursul A.M.I pentru grupa 3-6 ani în Washington D.C.

Odata cu mutarea sa in Olanda a lucrat alaturi de Mario Montessori in cadrul sediului AMI (Asociatia Montessori Internationale fondata de Maria Montessori in 1929)

1985-1986 – studii pentru a obtine diploma A.M.I pentru grupa de varsta de 0-3 ani, in Houston, Texas, sub indrumarea Dr. Silvana Montanaro . Timp de 17 ani a lucrat intr-o comunitate bilingva destinata copiilor sub varsta de 3 ani, in Amsterdam, Olanda, unde locuieste si acum.

In 1995 si-a inceput pregatirea alaturi de Dr. Montanaro pentru a deveni formator A.M.I pentru grupa de varsta de 0-3 ani. Pe parcursul anilor de training a obtinut de asemenea si diploma de Master in Stiintele Educatiei.

A pregatit cursanti la Roma (Italia), Londra (Marea Britanie), Coasta de Aur (Australia), Yokohama (Japonia), Varberg (Suedia), Zurich (Elvetia), St. Petersburg (Rusia) si in Statele Unite ale Americii in San Diego, California si Portland, Oregon. A tinut conferinte in Asia, Europa, Australia si Statele Unite ale Americii.

Marea ei speranta este aceea de a creste interesul pentru pedagogia Montessori adresata grupei de 0-3 ani, in Europa, de a lucra cu parinti si de a incuraja cat mai multe persoane sa se pregateasca pentru a lucra cu aceasta grupa de varsta, in care toate experientele sunt impregnate pentru toata viata si pot explica anumite comportamente ale viitorului adult.