Julie Mountain

Julie MountainEducator și designer de spații externe de activități pentru copii, Julie Mountain are o pasiune pentru învățarea și joaca în aer liber, îmbogățind viețile copiilor prin conectarea cu natura. De mai mult de 20 ani lucrează în proiecte legate de învățarea și joaca în aer liber cu numeroase școli și familii și este dedicată atragerii copiilor în activități în aer liber pentru ca aceștia să experimenteze natura la prima mână, să își asume riscuri, să devină activi, să își îmbogățească cunoștințele , toate acestea într-o manieră plăcută și amuzantă.

Cariera lui Julie cuprinde: regenerare urbană și dezvoltarea de terenuri de joacă pentru școli; modelarea politicilor guvernamentale care afectează calitatea predării, învățarea și joaca în aer liber; crearea de spații exterioare pentru care a obținut recunoaștere și diverse premii; prezentări ținute în Europa și America. Dupa 11 ani incredibil de diverși și foarte frumoși la Learning through Landscapes, fundația care se ocupă de terenurile de joacă ale școlilor din UK, Julie și-a realizat un vis și a pus bazele propriei ei companii care se ocupă de învățarea și joaca in aer liber, Play Learning Life.

Play Learning Life lucrează cu școli și instituții care se ocupă de educația copilului până la 5 ani din întreaga Marea Bitanie și din afara acesteia și oferă profesorilor și practicienilor  ce își doresc să profite din plin de oportunitățile pe care activitatea în aer liber le oferă pentru a asigura un proces de învățare de calitate, un magazin cuprinzător de tipul “one stop shop”.

Inspirată de renumitul autor și educator Gever Tulley, Julie derulează un program de vacanță unic numit “50 de lucruri periculoase pe care ar trebui să îți lași copilul să le facă…vara aceasta”. Tabăra desfășoara activități în aer liber în fiecare zi și încearcă să le ofere copiilor acel gen de experiențe amuzante dar care implică și gestionarea unor riscuri, experiențe care pentru noi, adulții de acum, au venit de la sine în copilărie – cățăratul în copaci, construirea (sau distrugerea) de diverse obiecte, gătit mâncarea la foc deschis, folosirea de unelte adevărate sau doar statul cu prietenii la umbra unui  copac.

Julie a publicat două cărți despre învățarea și joaca în aer liber și a scos un set de DVD-uri despre educația copilului până la 5 ani pentru revista Nursery World; publică regulat articole pentru reviste și websiteuri din domeniul educației și este speaker de nivel internațional pe subiecte legate de terenuri de joacă ale școlilor sau circuitul jocului în aer liber.

Membru fondator al International  School Grounds Alliance, Julie se consideră privilegiată pentru că a  avut oportunitatea de a vizita și de a sprijini sute de instituții din Marea Britanie precum și de-a lungul Europei și Statelor Unite și are ca obiectiv personal diseminarea bunelor practici pe care le descoperă astfel încât toți copiii să beneficieze de avantajele esențiale ale activităților în aer liber.