Carla Foster

Carla FosterCarla Foster este Director AMI de Training la MTCNE (Montessori Training Center of New England), Statele Unite. De asemenea, lucrează la Universitatea Høgskolen i Vestfold og Buskerud din Norvegia.

Carla a studiat la UC Berkley, de unde a obținut diploma de licență în Antropologie Socială și Studii Scandinave și diploma de Master în Literatură Veche Islandeză și Literatură Norvegiană.

În 1984 a obținut diploma AMI de educator Montessori la nivel 3 – 6 ani, la Maria Montessori Institute, Londra, iar în 1990 a absolvit cu diploma AMI cursul pentru nivelul 6 – 12 ani, la Institutul Montessori din Milwaukee. A lucrat cu copiii cu vârste cuprinse între trei și 12 ani, atât la școli Montessori private cât și la școli Montessori de stat. În anul 2011 a devenit trainer Montessori la nivel 6 – 12 ani. Carla avut privilegiul de a se forma alături de Jean Miller, la Institutul Montessori Navadisha în Chennai, India, și alături de Ann Dunne în Marea Britanie, la Londra.

Carla este originară din California, dar din 1995 locuiește în Norvegia, unde a coordonat o clasă la nivel 6 – 9 ani timp de 12 ani. Carla este acum formator și consultant Montessori AMI.