Ana Brezniceanu

Ana BrezniceanuAna este membru fondator al Montessori School of Bucharest – Școala Montessori București, director administrativ și responsabil de catedra de limbi străine.

Ana a absolvit Facultatea de Limbi Străine din București, secția Franceză-Engleză (1997) și Masterul în Studii Canadiene (2001) de la Universitatea București. Pe lângă experiența de lucru cu adulții, ca asistent universitar în România și profesor de colegiu în Canada, Ana se bucură de energia pe care i-o dă lucrul în preajma copiilor. De la deschiderea grădiniței Montessori Kindergarten of Bucharest în 2007 si mai tarziu a scolii Montessori School of Bucharest in 2011 , le-a asigurat copiilor un spațiu potrivit și a strâns în jurul ei oameni frumoși care împreună au închegat o comunitate. Dupa absolvirea cursului Montessori pentru grupa de varsta 12-15 ani, in Ohio in 2013, a deschis si grupa de 9-12 ani in 2014.

Din dorința de a ajuta la răspândirea educației Montessori autentice în România, în februarie 2012 Ana a reușit, împreună cu alți șase membri fondatori, să pună bazele Asociatiei pentru Dezvoltarea Educatiei Montessori in Romania (A.D.E.M.R.). Un an mai târziu, Ana devine unul dintre membrii fondatori ai  Institutului Montessori Bucuresti (MIB), primul centru de formare din România afiliat la AMI. Din 2014, Ana colaborează ca trainer cu  Teach for Romania si Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei.

În 2015 Ana-Maria a fost aleas Antreprenorul lunii noiembrie 2015 de catre Ambasada Statelor Unite la Bucuresti.